BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS
salam perkenalan ku hulurkan kepada semua kenalan dan pembaca

♥ sEteNaNg LaLaNg ♥

♥ sEteNaNg LaLaNg ♥

Selasa, 25 Januari 2011

tanda-tanda lelaki yang tidak baik...

 kepada yang membaca... entry nie sy kongsi untuk anda... entry nie pun saya copy dari member sy.. tok di share kan.. hopew kamus semua sudi2 lah baca ea.. :)


● Bila laki tu cakap<<<<

“Awk... walaupn dah berbelas tahun bersama awak... sy tak penah ada org lain... hanya awk sorang sje... ”

Then girl tu tntu jawab, “awk tak borink, ek??”


●Laki tu tntu balas<<<<

“sy tak penah borink ngn awk... awk cute... dri dlu smpai skrg...”.

Dlm msa yg sma, laki tu angkut girl tu ke hulu ke hilir cam bini dia... mmg ar dia mengaku tak borink...
puas hati asalkn ada girl yg tman dier. Girl tu tak cute pn... sje puji spye dia rase syok nk lyan... then sbnrnya waktu girl tuh tak ada... dah rmai dah girl lain yg dia usha....

●Then,laki tu ckp<<<<

“sy rasa kn, awk lbey cute kalo pkai bju nih, tak apa.. tkar ar bju... lg slesa.. tak pnas. (bju yg memudahkan proses mengintai)”

Dlm hati girl tuh, “wokey... ni akn jd bju favourite akuh, ni..”

Sbnarnya tak comel pn, girl tu pkai cam tu... sje je... snang skit boy tu nak lepaskan nafsu mata... dpt tgk pn ckup ar.. tak dpt pegang pun tak apa.. imagine jew sendiri..

●Bila boy tu sembang.... dia cuit bahu girl tu..<<<<

dgn slamba, “kita kan kwn....”
Pd hal... dlm hati... “wah.... lmbut giley bahu minah ni... kalo aq dpt pluk nih... gerenti esok dpt baby.....”

Come on lha girl... PEREMPUAN jenis apakah anda andai senang2 dpt dipegang sana sini???

●Bila cintanya ditolak, laki tuh ckp... “its ok... I always waiting 4 you. Hope still dpt jd bestfrend awk.. ”<<<<

Dlm persahabatan tuh, dia slalu jln2 ngn girl tu merata-rata tak knal siang mlm... bia lha... member, kan....????
Pd hal, klau btol dia cintakan girl tuh, dia akn cuba jage maruah girl tuh..

●OK.... this boy mmg baik ar.. dimata pmpuan.... Ayat dia ckup harmoni<<<<

“wak... jom jalan2... borink giler . dha beku otak nih, study....”

Girl tu ckp... “ok... tapi sy bwak kwn bley tak? Takut nnti org pkir apa plak..”

Dgn pnuh gentleman... “apa slahnya.... sgan la plak, kalo kita berdua je...”
Girl tu mmg terharu n dlm hati, “so sweet... really understanding...”

Kat sini mmg slalunya girl terpedaya n cair habis ar.... pd hal sbnrnya dlm hati laki... “sje jew... tnjuk baik, nmpak ar cam hormat dia... bdak u*** la katakan.... hah,hah,hah.... ”

Mmg nmpak SEPERTI rekaan n agakkan semata2...
girl akn ckp, “tak smua laki cam tu, kowt...”. dan kalu tnye llaki, lelaki tntu tak akn mengaku. Tapi ingt2lah pesanan Rasulullah.. Apakah ciri paling jelas utk knali lelaki yg baik... Siapa lbih benar,Rasulullah ke... bf anda???

Wahai saudari... sbnarnya anda jarang sdar... mudah sgt nk knali n bezakan antara llaki yg baik dgn yg jht... mmg anda tak bole bca air muka kami... jd Rasulullah ajar anda,, Anda sje yg tak prasan...

Rasulullah pernah berpesan,
“wahai lelaki, tunduklah pandangan mu... jagalah mata mu”..

Lelaki yg baik akn sentiasa menjaga pndangan matanya...

Cirinya sgt mudah dilihat, tapi sgt sukar ditemui...


Girls.... cuba fikir balik,,apa hadiah istimewa yg mampu anda berikan kpd suami anda nanti.. Hadiah yg mampu bezakan antara dia dri lelaki2 lain, andai tubuh anda dah pernah disentuh oleh ramai lelaki....

Lelaki mana pun,, akn trase andai diea tahu,
Ok... dlu bini aku ni pnah kluar dgn this guy... this guy tahu apa favourite dia... slalu shopping n jlan2, dia suka jln dgn this guys kt skian2 tmpat.. suka mkn apa.. dia ketawa cam mana......


“LELAKI... pkir2 ar skit bro... Klau kamu nk bwak anak dara org n wat dia cam bini kamu, kahwin lha ngan dia... Ko angkut die kesana kemari... esok dia tu jdik bini aku... walaupn aq tak jangka n ikutkan tak nak pown, tapi dah itu takdir aku!! Aku tak nak HAMPAS beb. Sape nk bekas ko?? wlaupn ko tak pnah sntuh dia!”...


Ok... alright..alright...... smua llaki akn ckp cam tu.. for sure.. Kalo kita dah tahu n nmpak sorg mamat nih ber‘ROMANTIK’ dgn girl yg akn jd istri kita... Mmandangkan kita tak tahu siapa yg akn jd istri kita, SO ... jgn buat mcm tu kt ank org... fikir2 ar sndiri.... Kita ni ISLAM.... nak ke,, kna cam tuh? B4 kahwin... ada jntan mana2 ntah bwak istri kita ngn pnuh drama mcm bju dia??

Wahai GADIS... ingatlah,, sesi perkenalan sblum perkahwinan hanyalah sewaktu dlam pertunangan..

Dlm ISLAM, tak penah wujud istilah ‘cop’,‘couple’,‘dating’, dsb.. yg wujud hanyalah pertunangan n pernikahan...

●Jgn sekali2 anggap<<<<

“k... Aku mmg jahat, so sesuai ar ngn mamat nih. Keluar sma2 pn tak pe ah.. dan dua2 jht... lg pown nanti ak nk kawin ngn dia jgk....”.
Sesungguhnya jodoh pertemuan i2 di tentukan ALLAH...
Once andai anda dpt suami yg baik,, menyesal pn tak guna... yg pasti... anda cuma akn rsa kesal dan bersalah seumur hidup...
Pasti tak ada seorg pn manusia rela hdup dgn rasa ksal....

Setiap insan itu pernah mlakukan kesalahan... Andai telah terlanjur,, brsamalah kita bertaubat kpdNya... ALLAH sntiase bri pluang tuk kita brubah slagi Dia izinkan jantung kita berdenyut... Disaat denyutan itu berhenti,, maka tamatlah masa yg Dia bg utk kita.....


SO!!! RENUNG2KAN LHA DAN SELAMAT BERAMAL.....

1 comments:

Awanama berkata...

memang ptt menjadi satu ikhtibar kpd semua tak kira r muda @ tua..