BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS
salam perkenalan ku hulurkan kepada semua kenalan dan pembaca

♥ sEteNaNg LaLaNg ♥

♥ sEteNaNg LaLaNg ♥

Ahad, 30 Januari 2011

tidak sabar rasanya.. hehehe..

assalammualaikum dan salam sejahtera semua...

haiii2....

sekarang ini nor rasa tak sabar sangat2 tau... rasa cam tak sabar jew nak tunggu hari esok... korang semua jangalah pelik pula... hehehe.... narnya...nor tak sabar nak pergi sekolah esok... alaaa...nak jumpa dengan murid-murid kesayangan nor lah.....walaupun mereka semua nakal... nor xkisah sangat...adakalanya kenakalan mereka membuat kan kesabaran nor seperti ingin meletup.... tu semua nor tolak ketepi.... ukan apa.. mereka tu budak2... mungkin mereka tidak sedar apa yang mereka lakukan... bagi nor tu adalah cabaran yang bakal nor hadapi... tapi an... nor suka lah... suka sangt2... paling nor suka... nor suka tengok gelagat mereka... hehehe....

rasa cam tak sabar lah... hopew semuanya akan ok esok..

kepada anak2 murid cikgu semua... tunggu cikgu ea.. hehehe....
paling nor rindu adalah MUHAIMI...ALIMIN...AISH...NURI...DANIA...

ini ukan memilih.. tapi saya paling suka mereka.. hehehe... tak ap2... yang penting saya sayang semua anak murid saya...

love my student... :)

mampu kah ianya bertahan??

ntah kenapa pula dengan aku hari ini... aku sendiri pun pelik tau.. tetiba aku boleh fikirkan tentang hubungan aku dan si dia... mampukan kami mempertahankan hubungan kami nie?? seribu kali persoalan itu bermain di fikiran ku..biarpun usia kami jauh bezanya...belum tentu ianya menjadikan kami terus berkekalan.. susah lah nak cakap...pening2... dia masih banyak yang ingin dilalui..sedangkan aku... sudah membuat keputusan... ini lah kehidupan.. bercinta...berkasih... huem... semua orang akan alami apa yang aku alami sekrang ini... aduh2...si dia aku sayang... si dia aku rindui.. pernah dulu aku berkasih dengan seseorang yang aku sendiri tidak sangka... tapi.. tu semua cerita lama... kini..setia ku hanya buat si dia.. si dia di sana... semoga ianya terus kekal.. isnyaAllah....

Selasa, 25 Januari 2011

tanda-tanda lelaki yang tidak baik...

 kepada yang membaca... entry nie sy kongsi untuk anda... entry nie pun saya copy dari member sy.. tok di share kan.. hopew kamus semua sudi2 lah baca ea.. :)


● Bila laki tu cakap<<<<

“Awk... walaupn dah berbelas tahun bersama awak... sy tak penah ada org lain... hanya awk sorang sje... ”

Then girl tu tntu jawab, “awk tak borink, ek??”


●Laki tu tntu balas<<<<

“sy tak penah borink ngn awk... awk cute... dri dlu smpai skrg...”.

Dlm msa yg sma, laki tu angkut girl tu ke hulu ke hilir cam bini dia... mmg ar dia mengaku tak borink...
puas hati asalkn ada girl yg tman dier. Girl tu tak cute pn... sje puji spye dia rase syok nk lyan... then sbnrnya waktu girl tuh tak ada... dah rmai dah girl lain yg dia usha....

●Then,laki tu ckp<<<<

“sy rasa kn, awk lbey cute kalo pkai bju nih, tak apa.. tkar ar bju... lg slesa.. tak pnas. (bju yg memudahkan proses mengintai)”

Dlm hati girl tuh, “wokey... ni akn jd bju favourite akuh, ni..”

Sbnarnya tak comel pn, girl tu pkai cam tu... sje je... snang skit boy tu nak lepaskan nafsu mata... dpt tgk pn ckup ar.. tak dpt pegang pun tak apa.. imagine jew sendiri..

●Bila boy tu sembang.... dia cuit bahu girl tu..<<<<

dgn slamba, “kita kan kwn....”
Pd hal... dlm hati... “wah.... lmbut giley bahu minah ni... kalo aq dpt pluk nih... gerenti esok dpt baby.....”

Come on lha girl... PEREMPUAN jenis apakah anda andai senang2 dpt dipegang sana sini???

●Bila cintanya ditolak, laki tuh ckp... “its ok... I always waiting 4 you. Hope still dpt jd bestfrend awk.. ”<<<<

Dlm persahabatan tuh, dia slalu jln2 ngn girl tu merata-rata tak knal siang mlm... bia lha... member, kan....????
Pd hal, klau btol dia cintakan girl tuh, dia akn cuba jage maruah girl tuh..

●OK.... this boy mmg baik ar.. dimata pmpuan.... Ayat dia ckup harmoni<<<<

“wak... jom jalan2... borink giler . dha beku otak nih, study....”

Girl tu ckp... “ok... tapi sy bwak kwn bley tak? Takut nnti org pkir apa plak..”

Dgn pnuh gentleman... “apa slahnya.... sgan la plak, kalo kita berdua je...”
Girl tu mmg terharu n dlm hati, “so sweet... really understanding...”

Kat sini mmg slalunya girl terpedaya n cair habis ar.... pd hal sbnrnya dlm hati laki... “sje jew... tnjuk baik, nmpak ar cam hormat dia... bdak u*** la katakan.... hah,hah,hah.... ”

Mmg nmpak SEPERTI rekaan n agakkan semata2...
girl akn ckp, “tak smua laki cam tu, kowt...”. dan kalu tnye llaki, lelaki tntu tak akn mengaku. Tapi ingt2lah pesanan Rasulullah.. Apakah ciri paling jelas utk knali lelaki yg baik... Siapa lbih benar,Rasulullah ke... bf anda???

Wahai saudari... sbnarnya anda jarang sdar... mudah sgt nk knali n bezakan antara llaki yg baik dgn yg jht... mmg anda tak bole bca air muka kami... jd Rasulullah ajar anda,, Anda sje yg tak prasan...

Rasulullah pernah berpesan,
“wahai lelaki, tunduklah pandangan mu... jagalah mata mu”..

Lelaki yg baik akn sentiasa menjaga pndangan matanya...

Cirinya sgt mudah dilihat, tapi sgt sukar ditemui...


Girls.... cuba fikir balik,,apa hadiah istimewa yg mampu anda berikan kpd suami anda nanti.. Hadiah yg mampu bezakan antara dia dri lelaki2 lain, andai tubuh anda dah pernah disentuh oleh ramai lelaki....

Lelaki mana pun,, akn trase andai diea tahu,
Ok... dlu bini aku ni pnah kluar dgn this guy... this guy tahu apa favourite dia... slalu shopping n jlan2, dia suka jln dgn this guys kt skian2 tmpat.. suka mkn apa.. dia ketawa cam mana......


“LELAKI... pkir2 ar skit bro... Klau kamu nk bwak anak dara org n wat dia cam bini kamu, kahwin lha ngan dia... Ko angkut die kesana kemari... esok dia tu jdik bini aku... walaupn aq tak jangka n ikutkan tak nak pown, tapi dah itu takdir aku!! Aku tak nak HAMPAS beb. Sape nk bekas ko?? wlaupn ko tak pnah sntuh dia!”...


Ok... alright..alright...... smua llaki akn ckp cam tu.. for sure.. Kalo kita dah tahu n nmpak sorg mamat nih ber‘ROMANTIK’ dgn girl yg akn jd istri kita... Mmandangkan kita tak tahu siapa yg akn jd istri kita, SO ... jgn buat mcm tu kt ank org... fikir2 ar sndiri.... Kita ni ISLAM.... nak ke,, kna cam tuh? B4 kahwin... ada jntan mana2 ntah bwak istri kita ngn pnuh drama mcm bju dia??

Wahai GADIS... ingatlah,, sesi perkenalan sblum perkahwinan hanyalah sewaktu dlam pertunangan..

Dlm ISLAM, tak penah wujud istilah ‘cop’,‘couple’,‘dating’, dsb.. yg wujud hanyalah pertunangan n pernikahan...

●Jgn sekali2 anggap<<<<

“k... Aku mmg jahat, so sesuai ar ngn mamat nih. Keluar sma2 pn tak pe ah.. dan dua2 jht... lg pown nanti ak nk kawin ngn dia jgk....”.
Sesungguhnya jodoh pertemuan i2 di tentukan ALLAH...
Once andai anda dpt suami yg baik,, menyesal pn tak guna... yg pasti... anda cuma akn rsa kesal dan bersalah seumur hidup...
Pasti tak ada seorg pn manusia rela hdup dgn rasa ksal....

Setiap insan itu pernah mlakukan kesalahan... Andai telah terlanjur,, brsamalah kita bertaubat kpdNya... ALLAH sntiase bri pluang tuk kita brubah slagi Dia izinkan jantung kita berdenyut... Disaat denyutan itu berhenti,, maka tamatlah masa yg Dia bg utk kita.....


SO!!! RENUNG2KAN LHA DAN SELAMAT BERAMAL.....

Ahad, 23 Januari 2011

kegelisahan hati saat berjauhan

walaupun terlihat senyuman di wajah ku... walaupun terlihat tawaku... walaupun terlihat gurau senda ku...pada hakikatnya... jiwa ku... hati ku... tidak setenang diri ku... kerna terlalu memikirkan dirinya... aku jadi seperti ini... kegelisahan di hati makin wujud saat kami saling berjauhan...tidak sape yang dapat duga apa yang aku rasakan...makin hari aku rasakan semakin jauh dari dirinya... susah tok ku katakan... bagai mana ku rasalan kini.. bukan ku tidak percayakan dirinya...tapi... kerna takut kehilngan dirinya lah aku jadi seperti ini... bukan aku minta untk terus begini.... tapi....aku takut di tinggalkan dia... ea...memang benar... kubang bukan seekor... tapi..kasih sayang yang diberikan oleh dirinya terlalu bermakna buat diriku... mungkin tidak sapew yang tau apa yang ku rasakan... hanya DIA yang lebih memahami diriku....

Jumaat, 21 Januari 2011

Solat Istikharah

Seseorang yang menghadapi sesuatu soal 
yang bersifat mudah, 
sedang ia sendiri masih ragu-ragu mana 
sebaiknya dilakukan, 
maka di sunatkan mengerjakan 
solat yang bukan termasuk wajib.

Solat itu boleh saja di waktu
mengerjakan sunat Rawatib
atau Tahiyatul-masjid dan
boleh pula di waktu malam atau
pun siang, sedang bacaan 
sehabis Al-Fatihah 
dapat dipilih sekehendaknya.

Niat Solat Istikharah








Sengaja aku mengerjakan sembahyang
istikharah dua rakaat kerana 
Allah Ta'ala 

Doa Solat Istikharah 


















"Ya Allah, saya memohonkan pilihan menurut 
pengetahuanMu dan memohonkan penetapan 
dengan kesuasaanMu juga saya memohonkan 
kurniaMu yang besar, sebab sesungguhnya 
Engkaulah yang Maha Mengetahui dan
saya tidak mengetahui apa-apa. Engkau Maha 
Mengetahui segala yang ghaib. Ya Allah, 
jikalau di dalam ilmuMu bahawa urusan saya ini........
baik untukku dalam agamaku, kehidupanku
serta akibat urusanku, maka takdirkanlah
 untukku dan mudahkanlah serta berikanlah berkah 
kepadaku di dalamnya. Sebaliknya jikala di dalam
ilmumu bahawa urusan ini buruk untukku, 
dalam agamaku, kehidupan serta akibat urusanku, 
maka jauhkanlah hal itu daripadaku dan jauhkanlah 
 aku daripadanya serta takdirkanlah untukku yang
baik-baik saja dimana saja adanya,
kemudian puaskanlah hatiku 
dengan takdirMu itu"

Khamis, 20 Januari 2011

♥hargailah insan yang sentiasa dengan kita.. ♥

video

♥ hargailah insan yang sentiasa dengan diri anda.. janganlah mencari insan lain yang lebih baik dari diri dia.  ♥


Pada suatu pagi di satu
sekolah menengah, ada seorang pelajar
bertanya pada seorang guru yang sedang
mengajar. Ketika itu, guru tersebut
sedang menyentuh mengenai kasih dan
sayang secara am. Dialog di antara
pelajar dan guru tersebut berbunyi
begini : 

Pelajar : Cikgu, macam mana kita nak
pilih seseorang yang terbaik sebagai
orang paling kita sayang?. Macam mana
juga kasih sayang itu nak berkekalan?

Cikgu : Oh, awak nak tahu
ke?.Emmm…baiklah, sekarang kamu buat
apa yang saya suruh. Ikut je
ye…mungkin kamu akan dapat apa
jawapannya.

Pelajar : Baiklah…apa yang saya
harus buat?

Cikgu : Kamu pergi ke padang sekolah
yang berada di luar kelas sekarang
juga. Kamu berjalan di atas rumput di
situ dan sambil memandang rumput di
depan kamu, pilih mana yang PALING
cantik tanpa menoleh ke belakang lagi
walaupun sekali. Dan kamu petiklah
rumput yang PALING cantik yang berada
di depan kamu tersebut dan selepas itu
bawa balik ke kelas.

Pelajar : Ok. Saya pergi sekarang dan
buat apa yang cikgu suruh.

Apabila pelajar tersebut
balik semula ke kelas, tiada pun
rumput yang berada di tangannya. Maka
cikgu pun bertanya kepada pelajar
tersebut.

Cikgu : Mana rumput yang cikgu suruh
petik?

Pelajar : Oh, tadi saya berjalan di
atas rumput dan sambil memandang
rumput yang berada di situ, saya
carilah rumput yang paling cantik.
Memang ada banyak yang cantik tapi
cikgu kata petik yang paling cantik
maka saya pun terus berjalan ke depan
sambil mencari yang paling cantik
tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi
sampai di penghujung padang , saya tak
jumpa pun yang paling cantik. Mungkin
ada di antara yang di belakang saya
sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak
boleh menoleh ke belakang semula, jadi
tiadalah rumput yang saya boleh petik.

Cikgu : Ya, itulah jawapannya.
Maknanya, apabila kita telah berjumpa
dengan seseorang yang kita sayang,
janganlah kita hendak mencari lagi
yang lebih baik daripada itu. Kita
patut hargai orang yang berada di
depan kita sebaik-baiknya. Janganlah
kita menoleh ke belakang lagi kerana
yang berlaku tetap dah berlaku. Dan
semoga yang berlalu tidak lagi
berulang. Jika kita berselisih faham
dengan orang yang kita sayang itu,
kita boleh perbetulkan keadaan dan
cuba teruskan perhubungan tersebut
walaupun banyak perkara yang menggugat
perhubungan tersebut. Dan ingatlah
orang yang kita sayang itulah kita
jumpa paling cantik dan paling baik
pada MULAnya walaupun nak ikutkan
banyak lagi yang cantik dan baik
seperti rumput tadi. Maka sayangilah
orang yang berada di depan kita dengan
tulus dan ikhlas.

mampukah??


mampukah sebuah hati yang di lukai...disakiti... di ubati??
huem.. susah untuk diperkatakan... saat mencintai seseorang ianya adalah sesuatu yang indah... tapi....saat dikecewakan...dilukai...disakiti adalh sesuatu yang susah untuk dikatakan...betul tak?? huem... aku sendiri pun pernah dilukai..disakiti..dikecewakan... malah lebih teruk aku rasai... insan yang pernah ku cintai dan sayangi menduakan aku tanpa ku sedari... tapi... ALLAH SWT itu maha mengetahuinya...maka DIA telah memberikan aku pentunjuknya.. baru aku ketahui..insan yang pernah aku cintai dan sayangi..telah menghancurkan perasaan aku, kepercyaan yang aku berikan kepada dirinya... saat itu hanya ALLAH SWT yang mengetahui bagaimna perasaan aku....
pernah anda semua merasa apa yang aku rasai ini??
seandai nya anda semua pernah merasainya... maka..bersabar lah..jangan mudah berputus asa...sesungguhnya ALLAH SWT sentiasa bersama dengan insan yang lemah... percayalah..mungkin disebalik yang berlaku...ada hikmah yang ingin ALLAH SWT tunjukkan kepda anda...
jangan lah pernah anda semua melupakan ALLAH SWT tidak kira di saat anda berada di dalam keadaan senang mahupun susah...

kepada para pengunjung blog saya ini... saya akan kongsi apa2 entry dengan anda semua...
terima kasih atas kesudiaan anda melawati ke blog sya...

jumpa lagi... 

CERITA HARI NI.... HEHEHE..

assalammualaikum dan salam sejahtera kepda kekwan yang telah follow blog sy... ngan para pengunjung y sudi2 lihat blog sy... haiii2 semua..... :)

hari ini....??? hari ini cuti lah.... hahaha... tak tau nak buat apa tau... bosan jew... nak buat ROS dengan jurnal... ane lah saya tau... ngah pening lah ini... pening tak tau nak mulakan macam ane... aduhaiiii..... macam mana nie... pusing2.... ada sesape yang sudi membantu??? (minta pertolongan kejap :) ) hehehe.....

kat umah nie... yang ada cuma saya, kak liza, kak ain, yana ngan kak hada... wani dengan kak nor tak ada.. jadi tinggal lah kami berlima bersama ustzah dan bibik serta anak2 nya... tengah hari tadi.. kami semua sempat menonton cerita baru... alaaa... cerita kat tv3 tu... cerita baru.... apa ea tajuknya.... huem.... ntah... lupa lah pula.. tapi..ceritanya memng best tau... hehehe... seronok....

hari ini... insan yang saya sayng tak call pun tau... sedih lorr... huhuhu... :( nak menangis pun ada... tapi... mungkin dia sibuk dengan kerja2 dia sekarang... (mungkin juga dia ada dengan...... ish.....!!! anira... jgn fikir bukan2.. tak baik2... ) ea tak ea juga ea... hehehe.....
hurm...

aduh... lupa pula... narnya... sebelum saya makin melalut nie... saya ada gak pergi ke beberapa blog yang paling saya suka... nak tau tak blog sapew?? ( lihat di bawah ini )

!
!
!
n

sje2 jew jalan dekat blog di owang... hehehe...


k lah korang.. saya pun tak tau nak coretkan apa lagi... makin lama saya coretkan... makin melalut di buatnya... hehehe.... ok lah.. ada masa saya masukkan entry lain ea kekawan.. tata....

AYAT KURSI


“Allah tidak ada Ilah melainkan Dia Yang Hidup kekal lagi terus menerus mengurus (makhluk-Nya); tidak mengantuk dan tidak tidur. Kepunyaan-Nya apa yang di langit dan di bumi. Siapakah yang dapat memberi syafa’at di sisi Allah tanpa izin-Nya, Allah mengetahui apa-apa yang di hadapan mereka dan di belakang mereka, dan mereka tidak mengetahui apa-apa dari ilmu Allah melainkan apa yang dikehendaki-Nya. Kursi Allah meliputi langit dan bumi. Dan Allah tidak merasa berat memelihara keduanya, dan Allah Maha Tinggi lagi Maha Besar.” (Q.s.,al-Baqarah:255)

Isnin, 17 Januari 2011

HaRI peRtAmA Di SekoLaH....

assalammualaikum dan salam sejahtera semua....
hopew korang semua sihat2 belaka ea...

nie nor nak cerita sesuatu... nak tau apa dia??

nie haaa......

hari ini... merupakan hari pertama nor bersma rakan2 nor di prasekolah bandar tasik puteri...


hari pertama dekat sekolah adalah mendebarkan diri nor... cam tak percaya je yang kini nor sudah bergelar seorang guru... semasa di sekolah tu, nor bersama rakan2 nor diperkenalkan kepada semua murid sekolah rendah ketika perhimpunan... dulu... nor duduk di hadapan guru2 ketika perhimpunan..tapi....kini...nor duduk bersma guru2 yang lain di hadapan murid2... macam sebauh mimpi jew an... tapi....sebenarnya... ianya adalah kenyataan...setalah diperkenalkan kami gerak ke bilik penolong kanan dan mendapat serba sedikit nasihat dan pesanan dari penolong kanan.. setelah tu, kami di bawa ke prasekolah dan diperkenalkan kepda guru2 di situ... tak salah nor... ada 4 orang guru yang berada di dua prasekolah tu... 

PUAN NADIA
KAK NGAH
KAK TI
KAK YAM

Setelah kami diperknalkan.. kami semua berpecah dan mula bersma murid2..macam2 ragam yang nor lihat.. ada seorang murid nie tak salah nor nama asyraf..asyik menangis jew.. murid nie akan diam bila dapat makan...tu jew..tak sangka kan... selain tu, nor ada juga jumpa murid yang terlalu aktif..tak salah nor namanya.....urm... lupa lah pula... aduhai.....

ealah... nak mengingat semua nama murid dalam kelas tu bukan mudah.. ambil masa lah juga...memang macam2 ragam yang nor dapat lihat untuk pertama kali berada di prasekolah tu sebagai seorang guru....

dalam masa yang sama... kami semua makan bersam2 dengan murid2 tau.. terutamanya masa mereka rehat..rasa seronok jew tau,..hehehe....
ooo.....eaaaa.... cuba korang tengok kat gambar kat bawah nie ea....
!
!
!



haaa.... nie lah hasil yang nor lakukan bersma rakan nor yang nor panggil kak liza...
ok tak...?? alaaa...kita orang cuma tampalkan jew... ikut kreativiti masing2...
bak kata kak ngah... hehehe.....

penat juga rasanya hari nie....tambah lak cikgu nadia dia mc... huem... hopew semua ok2 jew esok...
ok lah... rasanya...tu jew y nor nak coretkan....
ada masa... nor coretkannya lagi ea...
thnks to all yang sudi follow blog nor..

:)


Ahad, 16 Januari 2011

rumah sewa....

assalammualaikum dan salam sejahtera semua....

haaaiiii2 semua.....

nak tau tak... sekarang kita dan ada kat rumah sewa... boleh lah... semuanya ada... tapi....hehehe... segan lorr... nak guna.... aku duduk sebilik dengan kak liza dan kak ain... satu bilik tiga owang katakan... tapi...tak apa... aku kisah semua itu.... hehehe.... ustazah yang sewakan rumah ini adalah lec kat unisel... alhamdulilah... nasib dapt kenal dengan ustazah tu jew... lau yak... huemm....pening2.... ealah.... nak cari rumah sewa skang bukan senang.... susah lorrr..... 
!
 !
!
huem..... hari ini.... tak ada aktiviti sangat yang aku nak buat bersama rakan-rakan aku.... cuma....duduk dalam bilik jew.... huem.... rasa berdebar2 jew tau.... nak tau kenapa?? coz..... hari isnin nie aku dan rakan2 ku akan memulakan sesi pembelajaran bersama kanak-kanak.....wah....... seram pun ada...macam tak percaya jew.... dah tiba hari pratikal.... harap2 semua boleh lah.....boleh... dilaksanakan dengan baik..... 
!
!
kepada
!
!
 !
!
thnks tau.... coz sudi mesj dengan nor... dan sudi follow blog nor....
nor gembira sangat2 tau...


> huem.... hari nie insan yang sayang... dan mula kerja... hopew dia keja elok2.... dan paling penting dia tak baut hal lagi... rindu sangt2 dengan si dia tau.... bila lah leh jumpa agy... huem....

> mak, abah, adik2 pun aku rindu juga.... rindu sangt2.... skng dan berjauhan dari mereka semua... huem....

> aduh... aku dah tak tahu nak coretkan apa lagi.... rasanya... ini saja... ada masa aku akan tambah entry aku... hopew korang2 semua sudi lah look2 ok.... peace :) hehehe...

ok lah.... masa tok rahtkan diri.... :) tata..... miss u all....

Selasa, 11 Januari 2011

sebuah cinta??

assalammualaikum dan salam sejahtera semua... haiii2... sowie ea coz dah lama tak update entry,,, bzy sikit lah...hehehe.... hopew korang tak kisah ea....


oooo...ea... saya nak cakap tentang cinta nie... tapi... saya tak lah pandai sangat ea... hehehe... saya dapat tau cinta ini indah..... betul kew??? ada juga yang cakap cinta itu sengsara... ada juga yang cakap cinta itu akan membuatkan seseorang itu hidup dalam angan-angan... betul kew semua itu.. agak2 korang? macam mana....kalau korang nak tau tentang cinta yang diperkatakan ayah saya... cuba baca di bawah ini...
!
!
!
*


bak kata ayah saya.... 
!
!
!
*
CINTA ITU INDAH.... TAPI...AWAS.....DEPAN TU ADA TELAGA BURUK...

SEPERTI TELAGA DI BAWAH INI
!
!
!
*

tu lah yang dikatakan oleh ayah saya.... hehehe... simple kan... oleh tu saya jadikan apa yang ayah saya katakan itu sebagai pandoman dalam mencari sebuah cinta....lupa lak.... ayah saya ada kata juga... untuk mengekalkan sesebuah perhubungan itu... pastikan....... 

CUBA LIHAT DI BAWAH INI....
!
!
!
*

 BAK KATA AYAH
!
!
!
*
KASIH SAYANG KEKAL ABADI SELAMANYA
!
!
!
*
ini lah yang saya gunakan untuk meneruskan sesebuah perhubungan... 
kalau anda semua inginkan..
cubalah..
apa2 pun... kita di dunia ini hanya merancang yang menentukannya adalah ALLAH SWT..




BYE2 SEMUA.... :)



disediakan oleh > setenang lalang... peace!! :)



Rabu, 5 Januari 2011

alhamdulilah... aku masih berkesempatan bertemu dengannya...



assalammualaikum dan salam sejahtera semua... hari nie aku xtau nak coretkan aplah... tapi.. aku gembira sgt2 tau.. ealah.... nak tau kenapa??? coz......hari nie aku masih berkesempatan bertemu dengan insan yang aku sayangi... macam tak percaya kan.. tapi..   nie semua sudah ketentuan illahi... aku dan dia  hanya merancang.... yang menentukannya adalah ALLAH SWT.... alhamdulilah.... syukur sangat2...





moga ALLAH SWT sentiasa merahmati hubungan kami.... AMIN..


disediakan oleh > setenang lalang... peace!! :)

Selasa, 4 Januari 2011

DOA UNTUK KEKASIH


Oh Tuhan, seandainya telah Kau catatkan
Dia milikku, tercipta untuk diriku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan

Ya Allah, ku mohon
Apa yang telah Kau takdirkan
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku
Pelihara daku dari kemurkaanMu

Ya Tuhanku, yang Maha Pemurah
Beri kekuatan jua harapan
Membina diri yang lesu tak bermaya
Semaikan setulus kasih di jiwa

Ku pasrah kepadaMu
Kurniakanlah aku
Pasangan yang beriman
Bisa menemani aku
Supaya ku dan dia
Dapat melayar bahtera
Ke muara cinta yang Engkau redhai

Ya Tuhanku, yang Maha Pengasih
Engkau sahaja pemeliharaku
Dengarkan rintihan hambaMu ini
Jangan Engkau biarkan ku sendiri

Agarku bisa bahagia
Walau tanpa bersamanya
Gantikanlah yang hilang
Tumbuhkan yang telah patah
Ku inginkan bahagia
Di dunia dan akhirat
PadaMu Tuhan ku mohon segala

 NYAYIAN KUMPULAN IN-TEAM


disediakan oleh > setenang lalang... peace!! :)

KEINGINAN KU - KELUARGA BAHAGIA

asssalammualaikum dan salam sejahtera kepada para sahabat dan para pelawat semua...

huem... apa yang ingin ku coretkan pun aku sendiri tidak tahu.. ntahlah.... tapi..aku ada sesuatu yang sedang bermain di fikiran kini.. ntah kenapa aku terasa seperti ingin mempunyai sebuah keluarga... alaaa...korang semua pasti faham kan apa yang aku maksudkan... ealah... aku cuma...cuma inginkan seorang suami dan anak-anak... nathlah... aku sendiri pun tidak tahu kenapa itu yang aku fikirkan... tapi..... mampukah aku memiliki itu semua?? layakkah aku?? aku sendiri tidak pasti... ntah sempat ke tidak aku sendiri pun tidak tahu... ealah... kita di dunia ini hanya merancang yang menentukannya adalah ALLAH S.W.T...siapalah kita untuk lari dari semua ini....



memiliki sebuah keluarga yang bahagia adalah keinginan semua orang.. korang pun tentu inginkannya kan... :) moga kita semua diberikan kesempatan untuk mempunyai sebuah keluarga yang bahagia kelak.... insyaAllah...sama2lah kita berdoa... AMIN...


disediakan oleh > setenang lalang... peace!! :)

DOA SEORANG ISTERI

 
“Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim
Kau ampunilah dosa ku yg telah ku perbuat
Kau limpahkanlah aku dengan kesabaran yg tiada terbatas
Kau berikanlah aku kekuatan mental dan fisikal
Kau kurniakanlah aku dengan sifat keredhaan
Kau peliharalah lidahku dari kata-kata nista
Kau kuatkanlah semangatku menempuhi segala cabaranMu
Kau berikanlah aku sifat kasih sesama insan
Ya Allah
Sekiranya isteri ku ini adalah pilihan Mu diArash
Berilah aku kekuatan dan keyakinan untuk terus bersamanya
Sekiranya isteri ku ini adalah isteri yg akan membimbing tanganku
dititianMu
Kurniakanlah aku sifat kasih dan redha atas segala perbuatannya
Sekiranya isteri ku ini adalah bidadari untuk ku di JannahMu
Limpahkanlah aku dengan sifat tunduk dan tawaduk akan segala
perintahnya Sekiranya isteri ku ini adalah yang terbaik untukku
di DuniaMu Peliharalah tingkah laku serta kata-kataku dari menyakiti
perasaannya Sekiranya isteri ku ini jodoh yang dirahmati olehMu
Berilah aku kesabaran untuk menghadapi segala kerenah dan ragamnya
Tetapi Ya Allah
Sekiranya isteri ku ini ditakdirkan bukan untuk diriku seorang Kau
tunjukkanlan aku jalan yg terbaik untuk aku harungi segala dugaanMu
Sekiranya isteri ku tergoda dengan keindahan duniaMu Limpahkanlah
aku kesabaran untuk terus membimbingnya Sekiranya isteriku tunduk
terhadap nafsu yang melalaikan Kurniakanlah aku kekuatanMu untuk aku
memperbetulkan keadaannya Sekiranya isteri ku menyintai kesesatan
Kau pandulah aku untuk menarik dirinya keluar dari terus terlena
Ya Allah
Kau yang Maha Mengetahui apa yang terbaik untukku
Kau juga yang Maha Mengampuni segala kesilapan dan
keterlanjuranku
Sekiranya aku tersilap berbuat keputusan Bimbinglah aku ke jalan
yang Engkau redhai Sekiranya aku lalai dalam tanggungjawabku sebagai
suami Kau hukumlah aku didunia tetapi bukan diakhiratMu
Sekiranya aku engkar dan derhaka
Berikanlah aku petunjuk kearah rahmatMu
Ya Allah sesungguhnya
Aku lemah tanpa petunjukMu
Aku buta tanpa bimbinganMu
Aku cacat tanpa hidayahMu
Aku hina tanpa RahmatMu
Ya Allah
Kuatkan hati dan semangatku
Tabahkan aku menghadapi segala cubaanMu
Jadikanlah aku suami yang disenangi isteri
Bukakanlah hatiku untuk menghayati agamaMu
Bimbinglah aku menjadi suami yang Soleh
Hanya padaMu Ya Allah ku pohon segala harapan
Kerana aku pasrah dengan dugaanMu
Kerana aku sedar hinanya aku
Kerana aku insan lemah yg kerap keliru
Kerana aku leka dengan keindahan duniamu
Kerana kurang kesabaran ku menghadapi cabaranMu
Kerana pendek akal ku mengharungi ujianMu
Ya Allah Ya Tuhanku…
Aku hanya ingin menjadi suami yang dirahmati
suami yang dikasihi
suami yang soleh
suami yang sentiasa dihati isteri
Amin, amin Ya Rabbal Allamin..”

SEMOGA DIRIKU MAMPU MENJADI SEORANG ISTERI YANG SOLEHA SUATU HARI NANTI...
INSYAALLAH...


disediakan oleh > setenang lalang... peace!! :)